Historia

Baptistien vaikutus Tampereella alkoi 1880-luvun lopulla ja seurakunta perustettiin 1890. Tilaisuudet pidettiin alkuun yksityiskodeissa, mutta varsin pian vuokrattiin tilat kokoustoimintaan muualta. Seurakunnalla on ollut kaksi omaa kirkkokiinteistöä: ensimmäinen oli Tammelassa, Pinninkatu 29, toinen on nykyinen kirkkorakennus Kissanmaalla.

Seurakunnan toiminta kasvoi alkuvuosikymmeninä ripeästi. Työ oli monipuolista. Varsinaisen kokoustoiminnan lisäksi alettiin pitää lapsille pyhäkoulua ja nuorille omia tilaisuuksia jo vähän seurakunnan perustamisen jälkeen.  Seurakunnassa toimi myös kitarakuoro. Viikoittaiset ompeluseurat vetivät hyvin seurakuntaan kuulumattomiakin mukaan. Maaseututyö oli vilkasta ja sitä tehtiin hyvin laajalla säteellä, esim. Toijalassa, Viialassa, Ähtärissä ja Kangasalla, myöhemmin myös Vesilahdessa, Hauholla ja Visuvedellä.

Erityisiä kasvunaikoja seurakunnassa koettiin 20- ja 30-lukujen alussa. 50-luku oli vireää toiminta-aikaa ja 80-luvun alussa jäsenmäärä lisääntyi huomattavasti. Seurakuntaan kuuluu nykyään n. 140 jäsentä.